intersiderale - διαστρική

17N

ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

κυριακή 14 Ιούλιος 2002, Απο bosaila

Ολες οι εκδόσεις αυτού του άρθρου : [ελληνικά] [français]

Βρήκαμε καινούργιο θέμα να ασχολούμαστε: τη «17 Νοέμβρη». Και, όπως πάντα, ασχολούμαστε υπερβολικά. Απ’ το πρωί ως το βράδυ.
Στην πραγματικότητα ασχολούμαστε με ΤΙ; Με μια οργάνωση η οποία σε 27 χρόνια ύπαρξης έχει πραγματοποιήσει 23 φόνους. 23 επιλεγμένους στόχους. Οι θάνατοι αυτοί δεν αφορούσαν στο μέσο πολίτη. Δεν έβαζαν βόμβες ούτε σε μετρό, ούτε σε γήπεδα, ούτε σε χώρους ανυποψίαστων πολιτών. Συνεπώς, οι πολίτες αυτοί δεν είχαν λόγους να φοβούνται. Είναι ένα «παιχνίδι» ανάμεσα σε μια (αυτοαποκαλούμενη) επαναστατική οργάνωση και στους εκπροσώπους των διάφορων εξουσιών.
Μπορούμε να κοιτάξουμε όμως και τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία πέρασαν στα «ψιλά», ελέω της 17 Νοέμβρη:
-Πέρυσι έχασαν τη ζωή τους 321 άτομα στην Ελλάδα από χρήση ναρκωτικών.
-Ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι το AIDS (το οποίο έχει σκοτώσει 22 εκατομμύρια ανθρώπους ως τώρα στον κόσμο) μπορεί να μην εξαλειφθεί ΠΟΤΕ.
-43 νεκροί και 97 τραυματίες σε γάμο στο Αφγανιστάν (από βομβαρδισμό των αμερικάνων ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ!).
-Αεροπορική σύγκρουση εν πτήση.
-3 νεκροί σε συμπλοκή στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.
Και όλα αυτά στο ΙΔΙΟ φύλλο της εφημερίδας. Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ. Ούτε και να κρατάει αρχείο. Ένα απλό ξεφύλλισμα μια οποιαδήποτε εφημερίδας, και σε μια μόνο μέρα, αρκεί.
Αρκεί για να δείξει ΤΙ; ΜΑ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. ΌΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Είναι σταθμισμένη. Εξαρτάται από το τι είσαι και το τι αντιπροσωπεύεις.
Η ζωή δεν έχει αξία όταν πρόκειται για ένα πρεζόνι (ενώ των καθ’ όλα ευυπόληπτων και οικονομικά ισχυρών εμπόρων ναρκωτικών φυσικά και έχει) .
Ποιος να ενδιαφερθεί για τη ζωή των τριτοκοσμικών αφρικανών που πεθαίνουν από AIDS; Σιγά μην ξοδέψουμε λεφτά για να βρούμε το αντίδοτο. Για ποιο λόγο, αφού δεν θα κάνουμε ποτέ απόσβεση; Οι τριτοκοσμικοί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν το αντίδοτο (ακόμα και αν βρεθεί).
Αεροπορικές συγκρούσεις; Ανθρώπινο λάθος των ελεγκτών (Μόνο που η εταιρεία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας είναι ιδιωτική. Ένα ακόμα ΑΣΗΜΑΝΤΟ δεδομένο στην αποκρατικοποιημένη, πια, Ευρώπη).
Όσο για τους Αμερικάνους; Αυτοί συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας». Ανελέητα. Αλλά, τα «έξυπνα» όπλα τους πολλές φορές βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη. Απλά αυτή τη φορά ήταν πραγματικός γάμος. Όμως, με ένα «συγνώμη, λάθος!» καθάρισαν.
Κι ενώ κυνηγούν παντού φαντάσματα, και κατηγορούν όλους ότι δεν έχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας, οι ίδιοι δεν καταφέρνουν να τηρούν στοιχειώδεις κανόνες μέσα στη χώρα τους, ώστε να αποτρέπουν το πιστολίδι σε δημόσιους χώρους.
ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΗΣ CIA, ΕΝΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Ή ΕΝΟΣ ΑΓΓΛΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΜΙΚΡΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

P.-S.

traduction en français : AUTOUR DU TERRORISME LES MOTS

Απαντήστε σ\`αυτό το άρθρο

SPIP | squelette | | Πλάνο του site | Suivre la vie du site RSS 2.0