intersiderale - διαστρική

Τρομοκρατία και τρομοκράτες

Περί τρομοκρατίας ο λόγος

N17

παρασκευή 1ος Νοέμβριος 2002, Απο Διαστρική/ός/οί

Είναι (ή ήταν) ο Μπιν Λάντεν και οι Ταλιμπάν τρομοκράτες;
Σαφώς και ήταν, με όποιο τρόπο κι αν ορίσουμε την τρομοκρατία.
Αλλά η «σταυροφορία» των Αμερικανών (και μαζί μ’ αυτούς όλων των υποτακτικών τους, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων), τι κατάφερε; Έπληξε και εξαφάνισε την τρομοκρατία; Ή δημιούργησε ένα κλίμα φόβου στους λαούς, το οποίο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για να περάσουν τα σχέδιά τους;
Μήπως καλυτέρεψαν οι συνθήκες στο Αφγανιστάν έστω;
Πριν από την εισβολή των Αμερικανών οι «κακοί» και «δαιμονικοί» Ταλιμπάν είχαν καταφέρει να απαγορεύσουν την καλλιέργεια της παπαρούνας για την παραγωγή οπίου (με τον ίδιο «δημοκρατικό» που επέβαλαν τη μπούργκα, ο οποίος όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση αποδείχτηκε αποτελεσματικός). Αμέσως μετά την εισβολή η καλλιέργεια πήρε την παλιά της έκταση. Και σήμερα το Αφγανιστάν παράγει ξανά το 75% της πρώτης ύλης της ηρωίνης. Κι αυτό χάρη στη συνεχιζόμενη ανέχεια του λαού, ο οποίος μην έχοντας άλλα οικονομικά μέσα επιβίωσης, εξαρτάται αποκλειστικά σχεδόν από τους εμπόρους ναρκωτικών. Και η Ελληνική «Ειρηνευτική» δύναμη (μαζί με όλες τις υπόλοιπες βέβαια) έχουν καταντήσει επιστάτες των φυτειών οπίου. Μπορούμε να μιλάμε δηλαδή για πραγματική συντριβή της τρομοκρατίας!
Και τώρα σειρά παίρνει ο Σαντάμ: τα πετρέλαια είναι εξίσου σημαντικά με τα ναρκωτικά (αν όχι σημαντικότερα). Ο επόμενος «σατανάς» βρέθηκε: ο Σαντάμ είναι επικίνδυνος και «τρομοκράτης».
Τρομοκράτες φυσικά δεν είναι, σε καμιά περίπτωση, οι (κολλητοί των Αμερικανών) Ισραηλινοί, οι οποίοι ισοπεδώνουν ολόκληρες περιοχές των Παλαιστινίων (ενώ οι Παλαιστίνιοι όταν αντιδράσουν φυσικά και είναι).
Τρομοκράτες φυσικά δεν είναι οι G8 και το ΝΑΤΟ με τις αποφάσεις που παίρνουν εναντίον των λαών. «Τρομοκράτες» είναι οι λαοί όταν ορθώσουν το ανάστημά τους εναντίον τους σε μια πορεία υπέρ της ειρήνης και κατά της παγκοσμιοποίησης. Και φυσικά με το νέο δόγμα εναντίον της τρομοκρατίας οι «τρομοκράτες» αυτοί θα πρέπει να εκτελούνται επιτόπου με συνοπτικές διαδικασίες (όπως στο Γκέτεμποργκ, στη Γένοβα, και έπεται συνέχεια).

Βρήκαμε καινούριο θέμα να ασχολούμαστε: τη «17 Νοέμβρη». Και, όπως πάντα, ασχολούμαστε υπερβολικά. Απ’ το πρωί ως το βράδυ. Στην πραγματικότητα ασχολούμαστε με ΤΙ; Με μια οργάνωση η οποία σε 27 χρόνια ύπαρξης έχει πραγματοποιήσει 23 φόνους. 23 επιλεγμένους στόχους. Οι θάνατοι αυτοί δεν αφορούσαν στο μέσο πολίτη. Δεν έβαζαν βόμβες ούτε στο μετρό, ούτε σε γήπεδα, ούτε σε χώρους ανυποψίαστων πολιτών. Συνεπώς, οι πολίτες αυτοί δεν είχαν λόγους να φοβούνται. Είναι ένα «παιχνίδι» ανάμεσα σε μια (αυτοαποκαλούμενη) επαναστατική οργάνωση και στους εκπροσώπους των διαφόρων εξουσιών.
Μπορούμε να κοιτάξουμε όμως και τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία πέρασαν στα «ψιλά», ελέω της 17 Νοέμβρη:

- Πέρυσι έχασαν τη ζωή τους 321 άτομα στην Ελλάδα από χρήση ναρκωτικών

- Ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι το AIDS (το οποίο έχει σκοτώσει 22 εκατομμύρια ανθρώπους ως τώρα στον κόσμο) μπορεί να μην εξαλειφθεί ΠΟΤΕ

- 43 νεκροί και 97 τραυματίες σε γάμο στο Αφγανιστάν (από βομβαρδισμό των Αμερικανών κατά λάθος!)

- Αεροπορική σύγκρουση εν πτήσει

- 3 νεκροί σε συμπλοκή στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες
Και όλα αυτά στο ΙΔΙΟ φύλλο της εφημερίδας. Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ. Ούτε και να κρατάει αρχείο. Ένα απλό ξεφύλλισμα μιας οποιασδήποτε εφημερίδας, και σε μια μόνο μέρα, αρκεί.

Αρκεί για να δείξει ΤΙ; ΜΑ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Είναι σταθμισμένη. Εξαρτάται από το τι είσαι και το τι αντιπροσωπεύεις.

Η ζωή δεν έχει αξία όταν πρόκειται για ένα πρεζόνι (ενώ των καθ’ όλα ευυπόληπτων και οικονομικά ισχυρών εμπόρων ναρκωτικών φυσικά και έχει).

Ποιος να ενδιαφερθεί για τη ζωή των τριτοκοσμικών αφρικανών που πεθαίνουν από AIDS; Σιγά μην ξοδέψουμε λεφτά για να βρούμε το αντίδοτο. Για ποιο λόγο, αφού δε θα κάνουμε ποτέ απόσβεση; Οι τριτοκοσμικοί δεν έχουν λεφτά να το αγοράσουν (ακόμα κι αν βρεθεί).

Αεροπορικές συγκρούσεις; Ανθρώπινο λάθος των ελεγκτών. (Μόνο που η εταιρεία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας είναι ιδιωτική. Ένα ακόμα ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΔΕΔΟΜΈΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΈΝΗ ΠΙΑ Ευρώπη).

Όσο για τους Αμερικανούς; Αυτοί συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας». Ανελέητα. Αλλά τα «έξυπνα» όπλα τους πολλές φορές βαράνε στο γάμο του Καραγκιόζη. Απλά αυτή τη φορά ήταν πραγματικό γάμος. Όμως με ένα «συγγνώμη, λάθος!» καθάρισαν.
Κι ενώ κυνηγούν παντού φαντάσματα και κατηγορούν όλους ότι δεν έχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας, οι ίδιοι δεν καταφέρνουν να τηρούν στοιχειώδεις κανόνες μέσα στη χώρα τους, ώστε να αποτρέπουν το πιστολίδι σε δημόσιους χώρους.

ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΗΣ CIA, ΕΝΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Ή ΕΝΟΣ ΑΓΓΛΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΜΙΚΡΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
(Ιούλιος 2002)

Απαντήστε σ\`αυτό το άρθρο

SPIP | squelette | | Πλάνο του site | Suivre la vie du site RSS 2.0